Confecció

Primera classe de confecció!

DSC_0474Avui, després de diverses peticions per part de Núria Palau, comencem amb la primera classe de confecció de Maketué. El disseny de roba és la branca del disseny orientada a la conceptualització de peces de vestir així com d’altres productes relacionats amb la indústria tèxtil. Hi ha diversos sistemes de patronatges, però els més usuals són els FELI i el MARTI.

El sistema de patronatge FELI consisteix en què l’estudi i el disseny es fa sobre el paper i després ho passes a la roba. En canvi, en el sistema MARTI l’estudi i el disseny es fa sobre la roba mateix. Per prendre mesures es pren la mida justa i se li sumen uns 2 cm aproximadament.

Nosaltres aprofundirem en el sistema FELI. El primer pas per aprendre aquest sistema és memoritzar els patrons bàsics i després pinçar i fer el disseny desitjat, afegint-hi el disseny personalitzat.

FALDILLA RECTA

Amplada: Tant les mides de la cintura com del maluc es divideix entre quatre.

Llargada: Des de la cintura fins al maluc són 18 centímetres aproximadament. El llarg total són els centímetres desitjats.

La pinça: es realitza perquè la faldilla s’adapti millor al cos. Es col·loca a un dècim (x/10) del maluc en les dues meitats tant del davant com del darrere.

Per fer-la:

–  De les 2 meitats del davant se li sumen 2cm i aquests es resten al darrere perquè la costura quedi més enrere i no es vegi el cul més gran.

–  Per a la pinça, se sumen 2cm per davant i 3cm per darrere. La pinça es fa des de la cintura, però al maluc no hi ha pinça. Pel maluc només es divideix entre 4 i se sumen 2cm per davant i restar-ne 2 per darrere.

confecció faldilla recta

Anuncis

3 thoughts on “Primera classe de confecció!

  1. Gràcies Gemma!!!!
    Sembla prou fàcil tot i que això dels centímetres m’ho hauré de llegir més detingudament… Aviam si algun dia et sorprenc vestint una faldilla handmade! Res em faria més feliç 🙂

  2. Retroenllaç: Faldilla frunzida | Maketué – Idees per a persones originals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s