Altres manualitats / Uncategorized

Les 10 peces de roba que han revolucionat la història(II)

Continuem amb el nostre rànquing de les 10 peces de roba que han revolucionat la història. En aquesta segona part probablement trobarem peces de roba que més portem avui dia, no tant elegant o chic, però no per això menys importants!

Caçadora texana. Foto cedida

Caçadora texana. Foto cedida

6. En el sisè lloc, la gran peça de roba que ha revolucionat tots els temps. La caçadora texana es va popularitzar a la mateixa època que els pantalons texans, però és més atemporal i per a totes les ocasions. Igual que els texans, la pregunta seria qui No en té, però la història que tenen les caçadores és llarga.

Va començar essent una peça de roba que només s’utilitzava amb una finalitat militar i amb uns teixits poc pràctics ja que no es podia netejar fàcilment a les cases ja que eren teixits de parca i d’abrics de roba i feltre.

Amb la popularització del texà, la caçadora texana va esdevenir la peça més popular i utilitzada per tothom, sense diferències.

Twiggy amb una minifalda. Foto: cedida

Twiggy amb una minifalda. Foto: cedida

7. La minifalda. La gran peça de roba que avui dia totes portem i no ens adonem de l’impacte i la repercussió que va tenir en el seu moment. Twiggy va ser una model britànica que va ser la primera en vestir (i fotografiar-se per les grans revistes de moda) una minifalda.

En la seva època l’impacte va ser molt gran, però va marcar un punt d’inflexió d’un abans i un després en la moda femenina. A partir de llavors van ser les dons de carrer que van fer un pas endavant i van deixar les faldilles fins al peu o per sota els genolls per vestir la peça de roba de moda: la minifalda.

No ens sorprenen gens, actualment, els milers de models de minifaldes que surten cada temporada primavera, estiu i, últimament, per les més atrevides i menys fredoliques, la minifalda també per l’hivern.

Bikini. Foto cedida

Bikini. Foto cedida

8. El bikini és la nostra vuitena peça de vestir que ha revolucionat la forma de vestir i la manera d’entrendre la moda , segons Maketué.

A qui li estranya veure noies amb bikini a la platja? Està clar que a ningú! Però recordeu aquelles fotografies dels anys 50 i 60 com eren els modelets de moda? Aquells de cos sencer i amb el camot llarg. Tenim sort de poder gaudir del sol i de l’estiu amb més lleugeresa.

Ja sigui amb calcetes brasileres, tanga, lligades al costat, amb la part de dalt de triangle o amb copa rodona… tenim al nostre abast un gran nombre de bikinis de totes les mides, colors i textures.

Però… Aquest any qui pot predir com seran els bikinis de moda? Queden uns quants mesos per l’estiu, però des dels primers freds ja estem pensant en el solet, el bon temps i en tornar a posar-nos el nostre bikini preferit i refrescar-nos en alguna platja.

Roba interior. Foto cedida

Roba interior. Foto cedida

Crinolina Segle XIX. Foto cedida

Crinolina Segle XIX. Foto cedida

9. La roba interior. Molt lligat al número vuit, en el número 9 tenim a la roba interior. Actualment vestim un tipus de roba interior molt semblant a la dels grecs i romans antics ja que, com es pot veure a la fotografia de la dreta, la nostra roba interior no té res a veure amb la que es portava al segle XIX.

No calen més comentaris per saber que la roba interior és imprescindible per a nosaltres avui dia tant per homes i per dones.

Botes canya alta. Foto cedida

Botes canya alta. Foto cedida

10. I arribem a l’última peça de roba que ha revolucionat la història. No és la última per menys importància, sinó per quotidianitat de les botes de canya alta.

Abans dels anys 50 les dones només calçaven sabates planes i rases, i només les d’una classe alta vestien botins que els tapaven els turmells. A partir de llavors es van començar a portar i popularitzar les botes que sobrepassaven els turmells i, avui, fins i tot els genolls.

Però models a part, les botes són un del calçat més quotidià i més portable per les dones d’arreu del món. Qui no n’ha calçat algunes quan arriba el fred?

Fa pocs anys, a banda de calçar-les amb faldilles i vestits, també es va popularitzar vestir aquest tipus de bota sobre els pantalons, fet que escalfa doblement durant l’hivern.

I aquí acaba el nostre recull de les 10 peces de roba que més han revolucionat la història de la moda i la concepció que es té de la dona. Hem fet un repàs per la història amb moltes dades, molts noms famosos, però sobretot amb moda, peces de roba. Algunes peces que utilitzem més i d’altres que menys. Què en penseu? Esteu d’acord amb el nostre recompte?

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s